zaterdag 30 september 2017

Netflix presteert goede cijfers: aandeel schiet omhoog

Het ging een tijd lang niet zo goed met Netflix, maar nu heeft de videostreamingdienst weer goede cijfers kunnen presenteren. Netflix presenteerde een verrassend grote groep in abonnees en door dit positieve cijfer, steeg het aandeel Netflix direct.

Grote groei Netflix abonnees

Netflix is in een paar jaar tijd erg groot geworden, maar bleef de afgelopen maanden eigenlijk een beetje stabiel. Er kwamen wel nieuwe abonnees bij voor de videostreamingdienst, maar het aantal nieuwe abonnees was steeds erg laag. De verrassing was dan ook groot toen Netflix de mijlpaal van 100 miljoen betalende gebruikers ruimschoots passeerde, naar een huidige 104 miljoen gebruikers. Netflix groeide het afgelopen kwartaal met maar liefst 5,2 miljoen betalende gebruikers en dit is 2 miljoen meer dan analisten hadden verwacht.

Netflix verwacht voor het huidige kwartaal een winst van 143 miljoen dollar. Ook verwacht de videostreamingdienst nog meer nieuwe betalende gebruikers te kunnen verwelkomen. Voor het huidige kwartaal wordt weer een stijging van 5 miljoen gebruikers verwacht. De hoge winst van Netflix wil het bedrijf gebruiken om het aanbod eigen series te blijven uitbreiden. Ook wil Netflix meer inzetten op films die niet in de bioscoop komen, maar direct op Netflix komen.

Aandeel Netflix flink omhoog


De beurs reageerde direct op de bereikte mijlpaal van 104 miljoen betalende gebruikers voor Netflix. Zo ging het aandeel Netflix bij het openen van de beurs met ruim 10 procent omhoog naar 178 dollar, het hoogste punt ooit voor de videostreamingdienst. Even ter vergelijking: een jaar geleden stond de prijs van een Netflix aandeel nog onder de 100 dollar. Waar het een paar maanden geleden nog niet zo goed ging met Netflix, kan het bedrijf nu dus zeker positief zijn. Niet alleen over de resultaten binnen het bedrijf, maar ook zeker over de resultaten op de beurs.

zondag 24 september 2017

Beginnen met beleggen: stappenplan

Door de positieve nieuwsberichten over beleggen, het feit dat steeds meer particulieren zich bezig houden met beleggingen en sparen eigenlijk bijna niets meer oplevert, zijn er steeds meer mensen die zich bezig houden met deze vorm van het vergroten van het vermogen. Ben jij ook nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van beleggingen en wil je hier eigenlijk ook mee starten? Lees dan in dit artikel welk stappenplan je moet hanteren als je wil beginnen met het investeren in beleggingen en maak direct een goede start.

Stappenplan voor beginnende beleggers

Omdat er bij beleggen geld wordt ingezet en je altijd het risico loopt dat je jouw geld verliest, is het belangrijk om verstandig te starten met beleggen. Ga dus nooit zomaar aan de slag met jouw belegging, maar denk eerst goed na over wat je moet doen om jouw belegging tot een succes te maken. Om je een handje te helpen en ervoor te zorgen dat je een vliegende start maakt, lees je in onderstaand stappenplan welke zes stappen je moet volgen voor de juiste start bij beleggen.

Stap 1: bepaal hoeveel je wil beleggen. Dit moet niet gebaseerd zijn op nattevingerwerk, maar op hoeveel je opzij kan zetten. Zet dus nooit meer in dan je kan missen, want dit kan vervelende financiële problemen opleveren.

Stap 2: kom zo veel mogelijk te weten over beleggen. Je kunt een boek lezen over beleggen, maar je kunt online ook veel te weten komen over het investeren van geld in een belegging.

Stap 3: beleg alleen in een realistisch verhaal dat logisch klinkt. Hoor je iets over 9% rendement? Dan moet je zeker achterdochtig worden, want dit is onrealistisch veel.

Stap 4: check de aanbieder van het beleggingsproduct voor je ergens geld in investeert. Dit kun je doen via de Autoriteit Financiële Markten, ook wel AFM genoemd.

Stap 5: beleg nooit al je geld in één keer. Door het risico te spreiden, maak je minder verlies als jouw belegging verkeerd uitpakt.

Stap 6: twijfel betekent niet doen! Twijfel je over een belegging, dan moet je deze laten schieten. Alleen als je echt ergens zeker over bent, moet je jouw vermogen riskeren in deze belegging.


zondag 17 september 2017

Beleggen in social media: het is mogelijk!

Misschien denk je er niet meteen aan, maar social media netwerken als Facebook en Twitter hebben miljoenenorganisaties achter zich. Het is dus veel meer dan slechts een social media netwerk waar je leuke berichten kan delen en foto’s van anderen kan bekijken, want het betreffen echt organisaties met duizenden medewerkers en miljoenen euro’s aan winst. Wil jij als particulier profiteren van deze winst? Dan kun je ervoor kiezen om te beleggen in social media netwerken. Hoe dit precies werkt en wat het jou oplevert, lees je in dit artikel.

 
Beleggen in social media: zo doe je dat

Het investeren van geld in een social media netwerk klinkt misschien een beetje vaag, maar eigenlijk is het erg eenvoudig. Zo zijn er diverse social media netwerken die hun aandelen verkopen op de beurs, wat betekent dat jij een aandeel of meerdere aandelen van het bedrijf kan kopen. Koop jij een aandeel van het bedrijf en gaat het goed met het social media netwerk in kwestie, dan kun je jouw aandelen met winst verkopen en op deze manier geld verdienen. Niet alle social media netwerken zijn naar de beurs gegaan, maar bedrijven als Facebook en Twitter verkopen hun aandelen wel aan particulieren. De aandelen van deze bedrijven kun je gewoon op de online beurs kopen, dus je hoeft er niet eens in je nette park voor naar de beurs in Amsterdam.

 
Beleggen in social media: dit levert het op

Als je slim belegt in social media netwerken, kun je flink veel rendement verdienen en dus veel winst maken. Voorwaarde is wel dat je de aandelen die je koopt van het juiste bedrijf koopt, op het juiste moment koopt en op het juiste moment weer verkoopt. Koop je de aandelen van het verkeerde bedrijf (zoals een bedrijf dat op dit moment juist niet zo goed presteert), koop je de aandelen op het verkeerde moment (bijvoorbeeld als de aandelen heel duur zijn) en verkoop je de aandelen ook op het verkeerde moment (bijvoorbeeld als de aandelen niets waard zijn), dan verdien je niet veel met jouw investering. Doe je alles wel op de juiste manier, dan kun je veel geld verdienen met jouw belegging.

maandag 11 september 2017

Het beleggen in ETF’s: voordelen en nadelen

Het beleggen van geld in ETF’s is steeds populairder geworden onder beleggers. Kies je voor het een belegging in ETF’s, dan volg je als het ware de ontwikkeling van een bepaalde beleggingsindex. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee, maar helaas ook enkele nadelen. Twijfel je of het investeren van geld in ETF’s wellicht iets voor jou is en wil je meer weten over de voordelen en nadelen van deze beleggingsvorm? Lees dan meer over de pluspunten en minpunten van beleggen in ETF’s in dit artikel en beslis aan de hand van de informatie op deze pagina eenvoudig of deze beleggingsvorm interessant is voor jou.

De voordelen van een ETF

Het beleggen in ETF’s brengt diverse voordelen met zich mee. Het eerste voordeel is het feit dat je met de aankoop van één ETF meteen spreiding aanbrengt in jouw beleggingsportefeuille. En omdat spreiding erg belangrijk is om het risico van beleggen te spreiden, is dit zeker als een groot voordeel te zien. Een ander voordeel van ETF’s is het feit dat deze producten dagelijks op de beurs verhandeld worden. Je zit er dus niet langer aan vast, maar kunt de ETF’s altijd verkopen. Tot slot brengt het aankopen van ETF’s vrij lage kosten met zich mee, wat deze vorm van beleggen nog interessanter maakt voor een grote doelgroep met een kleiner budget.

 De nadelen van een ETF

Naast diverse voordelen, brengt het beleggen in ETF’s ook enkele nadelen met zich mee. Het eerste nadeel van het investeren van geld in een ETF is het feit dat er bij synthetische replicatie sprake is van tegenpartijrisico. Daarnaast kan de ETF onder bepaalde omstandigheden afwijken van de index, wat ook wel een tracking-error wordt genoemd. In dit geval volg je de ontwikkeling van een bepaalde index nog wel, maar niet meer op de voet. Tot slot moet een ETF heroverwogen worden als een index ook heroverwogen wordt. Hier zijn kosten aan verbonden, wat betekent dat jouw winst van de belegging in een ETF iets minder is.

Vind jij dat de voordelen van een ETF opwegen tegen de nadelen? Dan kun je kiezen voor deze vorm van beleggen om jouw vermogen te vergroten. Vind je de nadelen iets zwaarder wegen, dan kun je wellicht beter op zoek gaan naar een andere beleggingsvorm.


dinsdag 5 september 2017

Alphabet klaagt Uber aan voor diefstal belangrijk systeem

Het moederbedrijf van Google heeft vorige week officieel een rechtszaak ingediend tegen Uber. De beschuldiging van Alphabet is dat Uber belangrijke technologie van dochterbedrijf Waymo heeft gestolen. Volgens de officiële aanklacht zette de manager van Waymo voor zijn vertrek bij het bedrijf ruim 14.000 bestanden van een zeer vertrouwelijke server met ontwerpen op zijn eigen laptop. Hij gebruikte deze bestanden in een bedrijf dat hij later zelf oprichtte, Otto genaamd. Deze startup werd later weer overgenomen door Uber.

Belangrijke ex-manager gaat de fout in

De manager die de bestanden gestolen zou hebben van het dochterbedrijf van Alphabet, was een van de eerste medewerkers binnen het bedrijf die aan de zelfrijdende auto werkte. Hij bouwde niet alleen robots, maar ook een zelfrijdende Toyota Prius. Uiteindelijk stond hij aan het hoofd van het technische team voor de autonome voertuigen, maar later besloot hij voor zichzelf te beginnen. Volgens Alphabet heeft hij bestanden gestolen voor hij weg ging bij het bedrijf, die hij later heeft gebruikt om zelfstandig aan het project van zelfrijdende auto’s verder te werken. Een belangrijke manager dus, die mogelijk een grote misstap heeft gemaakt.

Alphabet: schade is minimaal 500 miljoen dollar

Door de bestanden van de vertrouwelijke server op zijn eigen laptop te zetten, heeft de manager volgens Alphabet belangrijke systemen voor zelfrijdende auto’s gestolen. Volgens het bedrijf is de schade minimaal 500 miljoen dollar en stelde de diefstal van de ontwerpen Uber in staat om het stilgevallen project van de zelfrijdende auto binnen de organisatie nieuw leven in te blazen. Alphabet claimt dat dit zonder de gestolen ontwerpen nooit was gelukt.

Uber heeft al snel gereageerd op de aanklacht van Alphabet. Het bedrijf zegt de aanklacht serieus te nemen en nauwkeurig onderzoek te gaan doen naar de claim van Alphabet en de handelingen van de betreffende manager. 

zaterdag 2 september 2017

Meer leren met het CryptoRevolutie ebook

Dat cryptocurrencies in de afgelopen jaren steeds populairder geworden zijn zal geen verassing meer voor je zijn. Veel mensen hebben echter geen idee hoe ze een Bitcoin kunnen kopen, waar ze een Bitcoin om kunnen zetten naar een Ripple, enzovoorts. Ook de precieze werking van de blockchain, de techniek achter de Bitcoin is voor velen een raadsel. Om op een serieuze manier te kunnen handelen in digitale valuta, is het belangrijk om je vooraf goed in te lezen. Op deze manier voorkom je dat je onbewust grote financiële risico’s neemt! Een manier om meer te leren over cryptocurrencies is het lezen van het Crypto Revolutie ebook.

Het CryptoRevolutie ebook vertelt op een laagdrempelige manier wat de voor- en nadelen van cryptocurrencies zijn, hoe je kunt handelen in Bitcoin, Ethereum en andere munten, hoe de populariteit van cryptocurrencies groeide, enzovoorts.

Inhoud van het CryptoRevolutie ebook
In het Crypto Revolutie ebook wordt aandacht besteed aan de verschillende onderdelen van de markt in cryptocurrencies. Zo wordt uitgelegd waarom de huidige populariteit van deze cryptocurrencies geen hype is, maar een ware revolutie. Vaak wordt gezegd dat de populariteit van deze munten een zeepbel is, die na een aantal jaar zal barsten. Het CryptoRevolutie ebook legt je echter uit waarom dit absoluut niet het geval is. Met duidelijke argumenten wordt beschreven wat de voordelen van cryptocurrencies zijn.

Ook wordt er in dit boek uitgelegd hoe je de waarde van een cryptocurrency in kunt schatten. Zeker wanneer je in cryptocurrencies wilt gaan investeren is het van groot belang dat je weet op welke punten je moet letten. Tegenwoordig zijn er verschillende mogelijkheden om te investeren in fondsen met meerdere cryptocurrencies, waardoor je eerst op de expertise van anderen kunt vertrouwen.

Slimmer investeren met het CryptoRevolutie ebook
Doel van het Crypto Revolutie ebook is onder meer om mensen bewust te maken van de voordelen die cryptocurrencies voor de gehele samenleving kunnen hebben. Door eerst meer te leren over de manier waarop je in deze digitale valuta kunt investeren, is de kans op een groot financieel verlies daarbij aanzienlijk kleiner. Op het moment dat je dit boek gelezen hebt weet je precies hoe je een munt op waarde kunt schatten, op welke manier je munten op een veilige manier op kunt slaan en hoe je deze kunt kopen.


Een tipje van de sluier: sla je cryptocurrencies altijd in een persoonlijke digitale portemonnee op! Door munten in de portemonnees op een exchange te laten staan loop je het risico gehackt te worden en veel te verliezen. Wil je nog meer weten over het CryptoRevolutie ebook? Lees dan hier een uitgebreide recensie

donderdag 31 augustus 2017

Dieselschandaal zorgt nog altijd voor problemen bij Volkswagen

Het is alweer even geleden dat het dieselschandaal van Volkswagen aan het licht kwam, maar het autobedrijf heeft nog altijd last van de naschok van het wereldwijd bekende schandaal. Vorig jaar zijn de afboekingen voor het dieselschandaal bij het autobedrijf opgelopen met 6,4 miljard euro en met dit bedrijf heeft Volkswagen in totaal 22,6 miljard euro moeten betalen aan boetes, reparaties en juridische kosten.

Volkswagen is nog niet klaar met betalen

Er is nu al ruim 22 miljard euro betaald om alle problemen van het dieselschandaal op te lossen, maar Volkswagen is nog lang niet klaar. Experts verwachten dat het autobedrijf nog veel meer geld moet betalen om alle problemen door het dieselschandaal op te lossen. Alleen al in Noord-Amerika is Volkswagen namelijk meer dan 23 miljard dollar kwijt aan boetes en reparaties. Daarnaast lopen er nog honderden rechtszaken tegen het autobedrijf, onder andere door gedupeerde beleggers. Ook volgt er nog een strafzaak voor het dieselschandaal in Duitsland.

Wel stijging van operationele winst

Volkswagen heeft nog altijd last van het dieselschandaal, maar gelukkig heeft het bedrijf wel een stijging in de operationele winst. Zo steeg de operationele winst voor afschrijvingen voor het jaar 2016 met 14 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Onder de streep noteerde het bedrijf 2,8 miljard euro en dit bedrag stond in 2015 nog op een verlies van 5,5 miljard euro. De omzet steeg met 1,9 procent tot 217 miljard euro.


Dat de operationele winst en omzet van Volkswagen zijn gestegen, is natuurlijk niet zo vreemd. In 2015 kwam het dieselschandaal namelijk naar buiten en dit is alweer een hele tijd geleden. Volkswagen heeft nog altijd last van de naschok van het schandaal, maar is in 2016 wel langzaamaan meer auto’s gaan verkopen. De boetes blijven hoog en er lopen nog altijd rechtszaken, maar het gaat in ieder geval beter dan net na het dieselschandaal. 

donderdag 24 augustus 2017

PostNL schrapt 2000 banen op postafdeling

PostNL heeft onlangs bekend gemaakt de komende vier jaar nog eens 2000 banen te schrappen. Het postbedrijf wil zich omvormen naar pakketbezorgspecialist en door 2000 banen te schrappen bij de postdivisie van PostNL, wil het bedrijf deze omvorming versneld doorvoeren. Bij de Nederlandse postafdeling van PostnL verdwijnen in de periode tot en met 2020 daarom jaarlijks vijfhonderd tot zeshonderd voltijdsbanen.

PostNL: weinig gedwongen ontslagen

Topvrouw Herna Verhagen geeft wel aan dat er niet veel gedwongen ontslagen voor zullen komen bij PostNL. Het bedrijf hoopt zo veel mogelijk mensen ‘kwijt te kunnen’ door natuurlijk verloop en bovendien herplaatsingen binnen het bedrijf. Daar komt nog bij dat er in dezelfde periode ongeveer 1600 banen bij komen in de pakkettendivisie van PostNL.

Het postbedrijf was vorig jaar nog goed voor in totaal bijna 24.000 voltijdsbanen, die vervuld werden door ongeveer 46.500 personeelsleden. Er verdwijnen veel banen in de postdivisie van PostNL, maar de pakketbezorgingsdienst van het bedrijf moet wel groeien. Daarom verdwijnen er in totaal niet zo veel banen bij het postbedrijf.

PostNL reageert op krimpende postmarkt

Eigenlijk heeft PostNL geen keuze en moet het bedrijf wel medewerkers op de postdivisie ontslaan. De postmarkt in Nederland is al flink gekrompen, maar blijkt nog altijd door krimpen. Daarom heeft PostNL eigenlijk niet zo veel keuze en moet het bedrijf wel mensen ontslaan. Gelukkig voor PostNL worden er wel ieder jaar meer pakketjes bezorgd door het bedrijf, waardoor PostNL toch kan blijven bestaan. Vroeger was PostNL vooral een postbezorgingsbedrijf, maar nu moet de nadruk meer op pakketbezorging komen te liggen. Door banen te schrappen in de postdivisie en meer mensen aan te nemen in de afdeling van de pakketbezorging van PostNL, moet deze omvorming sneller mogelijk worden. 

donderdag 17 augustus 2017

Zalando: rekenen op nog meer omzetgroei in 2017

De Duitse webwinkelgigant Zalando verwacht dit jaar zijn omzet opnieuw flink te laten stijgen. In 2016 verkocht de webwinkel al meer producten in zowel Duitsland als Nederland, maar in 2017 verwacht het bedrijf ook meer te verkopen. Dit maakte Zalando enkele dagen geleden zelf bekend bij de publicatie van de definitieve cijfers van 2016. Meer over het jaar 2016 voor Zalando en de toekomstplannen van het bedrijf, lees je op deze pagina.

 Goed jaar voor Zalando: de cijfers van 2016

Het jaar 2016 was een goed jaar voor Zalando. De omzet van de webwinkelgigant nam dat jaar met ruim 23 procent toe tot een mooi bedrag van 3,6 miljard euro. Voor dit jaar wordt er weer een omzettoename verwacht, namelijk van 20 tot 25 procent. Het bedrijfsresultaat verbeterde overigens ook in 2016, namelijk van 107,5 miljoen euro in 2015 naar meer dan 216 miljoen euro in 2016.

In 2016 deden ongeveer 20 miljoen klanten een bestelling bij Zalando. Dit is een toename van 11 procent ten opzichte van het jaar 2015. Zalando benadrukte dat er voornamelijk meer mobiele bestellingen werden gedaan in 2016. Er komen nog altijd veel bestellingen binnen van klanten die op hun computer of laptop winkelen, maar mobiel shoppen wordt ook steeds groter.

 Zalando wil veel investeren in groei

Verder maakte Zalando ook bekend veel te willen investeren in verdere groei voor 2017 en de jaren daarna. Zo wil het bedrijf in 2017 maar liefst 2000 nieuwe mensen aannemen, maar ook in de jaren daarna nog verder groeien. Om de verwachte omzetgroei van 20 tot 25 procent te kunnen halen, is er inderdaad meer personeel nodig. Wij vinden het daarom een verstandige investering van Zalando om meer personeel aan te nemen en zijn benieuwd wat 2017 nog meer te bieden heeft aan de bekende webwinkelgigant.

Lees meer over Zalando op Wikipedia.

donderdag 10 augustus 2017

Ook Fastned leent geld

Niet alleen particulieren sluiten geregeld een lening af. Ook bedrijven maken veelvuldig gebruik van leningen en financieren daarmee hun groei. Zeker nu de rentetarieven zo laag zijn, is lenen zeer aantrekkelijk.

Blijven groeien is belangrijk

Niet alleen traditionele bedrijven streven naar uitbreidingsmogelijkheden. Ook een modern bedrijf als Fastned streeft een doorlopende groei na. Fastned runt hip ogende elektrische laadstations langs de snelwegen en in stedelijke gebieden. Het bedrijf is daarmee marktleider en wil dat ook graag blijven. Veel geld is afkomstig uit een investeringsfonds. Maar om te blijven groeien probeert Fastned ook particuliere financiering uit de markt te halen.

Flinke rentelasten de komende jaren

Het was om die reden dat het bedrijf onlangs een nieuwe obligatielening in de markt zette. De looptijd van deze lening zal 5 jaar zijn. Inmiddels is bekend welk bedrag Fastned ermee heeft opgehaald. Het gaat maar liefst om 7,7 miljoen euro, waarmee het bedrijf haar verdere uitbreiding kan financieren. Een enorme meevaller voor het bedrijf, maar het rendement van 6 procent was dan ook heel aantrekkelijk voor beleggers. Dit zal Fastned per jaar zo’n half miljoen euro kosten. Dat is best een risico voor een onderneming die nog niet zo erg snel groeit.

Fastned hoopt op snelle klantengroei

Natuurlijk lopen deze beleggers een flink risico. Fastned ontvangt per dag nog maar een zeer gering aantal klanten. Maar het bedrijf gokt erop dat dit in de nabije toekomst anders zal zijn. Rijden er op een bepaald moment meer elektrische auto’s rond, dan kan Fastned ze met snelladen bedienen. Volgens medeoprichter Bart Lubbers zijn steeds meer mensen geïnteresseerd in de obligaties van het bedrijf. Dit terwijl Fastned nog steeds verlieslijdend is.

Voor blijven op waterstof

Met Fastned is het waarschijnlijk gewoon afwachten. Het aantal laadstations moet uiteindelijk rond de tweehonderd komen te liggen. Momenteel is het aantal operationele stations de zestig gepasseerd. Ook zal het bedrijf met een schuin oog kijken naar de ontwikkelingen die spelen bij het rijden op waterstof. Ook om deze ontwikkeling voor te blijven moet de onderneming zorgen voor een snelle groei.


donderdag 3 augustus 2017

Aandelen kopen? Kijk ook naar de toeleveranciers van een bedrijf

Je hebt besloten een deel van jouw vermogen in aandelen te willen investeren, zodat je jouw vermogen nog verder kunt laten groeien. Een goede beslissing, maar dan is het wel erg belangrijk om in goede aandelen te investeren. Dit lijkt gemakkelijk, maar het is toch lastiger dan je denkt. Dit komt omdat je op veel verschillende factoren moet letten bij het beoordelen van een bedrijf om aandelen van te kopen. Denk hierbij niet alleen aan de jaarcijfers, maar ook aan de directie en andere medewerkers van het bedrijf.

Wij raden je aan om nog een factor onder de loep te nemen bij het beoordelen van een bedrijf om aandelen van te kopen. Het gaat om een factor die je zelf waarschijnlijk zou vergeten, namelijk de toeleveranciers van het bedrijf.  

 Toeleveranciers beoordelen bij aankopen aandelen: waarom?

Iedere organisatie is afhankelijk van toeleveranciers. Sommige organisaties meer dan andere bedrijven, maar er zijn in ieder geval altijd onderlinge (zakelijke) relaties binnen grote bedrijven. Veel beleggers vergeten de toeleveranciers van een bedrijf onder de loep te nemen bij het aankopen van aandelen, maar in feite is dit erg belangrijk. Gaat het namelijk niet goed met een of meerdere toeleveranciers van een bedrijf, dan kan dit ook invloed hebben op de resultaten van het bedrijf zelf. Kan de toeleverancier van Apple bijvoorbeeld niet goed presteren door interne problemen, dan heeft Apple hier zelf ook last van.

 Toeleveranciers beoordelen: zo doe je dat

Het beoordelen van aandelen en achterliggende bedrijven is vrij lastig, maar het beoordelen van de toeleveranciers van een organisatie hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Kijk naar de jaarcijfers van dit jaar, maar ook naar de cijfers van drie jaar geleden tot nu. Op deze manier zie je namelijk de ontwikkelingen binnen de organisatie, die je zeker iets kunnen vertellen over de toekomst van de toeleverancier. Controleer ook eventuele ontwikkelingen binnen het bedrijf, zoals lopende rechtszaken, claims en ga zo maar door. Heb je dit voor alle grote toeleveranciers van de organisatie gedaan en komt er niets geks uit jouw onderzoek, dan kun je zonder zorgen investeren in de aandelen van deze organisatie.  

donderdag 27 juli 2017

Een beleggingsfonds kiezen: hier moet je op letten

Je hebt besloten dat je een deel van jouw vermogen in een beleggingsfonds wil steken. Een goede keuze, maar dan moet je wel het juiste beleggingsfonds kiezen. Toch is dit niet zo gemakkelijk als je denkt, onder andere door het grote aanbod beleggingsfondsen van dit moment. Wil jij het beste fonds kiezen, maar heb je geen idee hoe je dit moet doen? Lees dan op deze pagina waar je op moet letten bij het kiezen van een beleggingsfonds en je hebt meer kans dat je het beste fonds kiest voor jouw beleggingen.

1: Het plan van het fonds

Een beleggingsfonds moet een goed plan hebben, aangezien een goed plan de ruggengraat van een beleggingsfonds is. Het plan van een fonds moet uiteindelijk tot succes leiden, dus het is zeker goed om het plan van een fonds eens goed door te nemen. In het plan moet niet alleen een duidelijke filosofie naar voren komen, maar bijvoorbeeld ook een doelstelling.

2: Het fonds moet beleggers op 1 zetten

Sommige fondsen schrijven misschien wel mooie teksten over hoe de belegger bij hen op 1 staat, maar is dit wel echt zo? Het is belangrijk om hier als belegger achter te komen. Je wil namelijk niet in een fonds investeren dat eigenbelang voorop heeft staan, maar je wil jouw vermogen toevertrouwen aan een fonds dat er echt voor jou is.

3: De kosten van het fonds


De kosten die je voor een fonds moet betalen, eten uiteindelijk van je rendement. Investeer daarom nooit in een fonds met hele hoge kosten, ook niet als dit fonds goede prestaties heeft geleverd. Je moet een fonds zoeken dat het goed doet (en goed heeft gedaan), maar niet te veel geld vraagt om ook jou te helpen met beleggen. 

donderdag 20 juli 2017

Spellen van Hasbro flink in trek

Ook in de wereld van het speelgoed wordt stevig zaken gedaan. Dit blijkt bijvoorbeeld uit de cijfers die speelgoedfabrikant Hasbro vorige week presenteerde.

Fysiek en online spelen

Het Amerikaanse bedrijf is na Lego en Mattel de nummer 3 in de wereld. Zowel de omzet als de winst ging het afgelopen kwartaal flink omhoog. Het gaat bij de verkoop van producten niet alleen meer om fysieke spellen, ook online wordt er flink veel omgezet.

Monopoly flinke winstgenerator

Hasbro bezit de rechten van het monopolyspel. Al decennia lang is dit spel wereldwijd een hit. In vele landen werden evenzovele versies uitgegeven, met daarop de straatnamen die passen bij het land. Het is Hasbro inmiddels ook gelukt om een online versie van het spel te presenteren. Het bedrijf heeft hiermee zoveel succes, dat deze vorm van online gaming de winst stevig in opwaartse richting duwt.
Omzet en nettowinst omhoog
Hasbro verkocht in het afgelopen kwartaal 2,2 procent meer speelgoed en zette daarmee een omzet neer van 849,7 miljoen dollar. Hasbro zelf gaf aan dat het al rekening had gehouden met de mooie cijfers. De nettowinst die het bedrijf wist te genereren, verbaasde echter menig analist. Door een stijging met 41 procent kwam die nettowinst uit op bijna 69 miljoen dollar. Hiermee steeg de winst per aandeel tot maar liefst 0,54 dollar.

Ook verkoop fysiek speelgoed stijgt


Hasbro lijkt zich tegen de stroom in goed staande te houden. Werd eigenlijk algemeen aangenomen dat fysiek spelmateriaal zijn langste tijd heeft gehad, het bedrijf bewijst het tegendeel. Zo steeg bijvoorbeeld de verkoop van de traditionele bordversies van Cluedo en Monopoly. Ook met de poppen Cinderella en Frozen boekte de onderneming groot succes. Het wist voor deze poppen in een eerder stadium de rechten te vergaren van het Disneyconcern en zet nu met veel succes deze filmidolen in de markt. Daarnaast doen de Nerf- en Transformer-producten het prima. Hasbro wordt in deze gevallen vergeleken met concurrent Mattel, dat onlangs juist tegenvallende cijfers presenteerde. Bij Mattel zijn die deels te verklaren uit de afnemende verkoop van Barbiepoppen.

vrijdag 14 juli 2017

Beleggers in Azië blijven optimistisch

Aziatische beleggers hebben positief gereageerd op de uitslag van de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen. Deze uitslag wordt gezien als goed nieuws voor de gehele eurozone en hier reageren Aziatische beleggers enkele dagen later nog steeds op. In Tokio eindigde de Nikkei-index ook maandag nog, een dag na de uitslag, met een winst van 1,1 procent op 19.079,33 punten. Meer over de Japanse beurs en de resultaten van de andere beurzen in Azië, lees je op deze pagina.

Toshiba grote winnaar op Japanse beurs

Toshiba stond de afgelopen maanden wel vaker in de aandacht en ook enkele dagen geleden was dit het geval. Door nieuwe berichten en geruchten over het bedrijf, ging het aandeel Toshiba maar liefst 4 procent omhoog. Met deze stijging was het bedrijf de grote winnaar op de Japanse beurs, die sowieso al goed presteerde door het optimisme onder Aziatische beleggers.

Hang Seng in Hongkong ook omhoog

Niet alleen de Nikkei-index deed het goed door de uitslag van de Franse presidentsverkiezingen: ook de Hang Seng index in Hongkong ging omhoog. De stijging was wat minder groot dan bij Nikkei-index, maar de Hang Seng steeg alsnog 1 procent. Vooral de aandelen van banken en verzekeraars zaten in de lift. Daarbij was er in China sprake van enig herstel, na meerdere verliezen in het verleden vanwege zorgen over de strengere marktregulatie in het land.


De Kospi in Seoul steeg ook met 1,1 procent, net zoals de Nikkei-index in Japan. Ook hier reageerden beleggers vooral positief over de ontwikkelingen in Frankrijk. Door een nationale herdenkingsdag in Australië, bleef de beurs in Sydney gesloten. Dit is dan ook de enige beurs die niet van het aanhoudende optimisme bij Aziatische beleggers heeft geprofiteerd.

maandag 10 juli 2017

Miljardair Paul Tudor Jones: pas op voor een beurscrash!

Nu gaat het goed met de globale economie, maar volgens miljardair Paul Tudor Jones komt hier snel genoeg verandering in. De miljardair stelt zelfs dat beleggers heel angstig moeten zijn, aangezien hij verwacht dat er een grote beurscrash op komst is. De bekende trader legt uit dat jarenlange lage rentes gezorgd hebben voor opgeblazen waarderingen, die ieder moment kunnen gaan klappen.

Paul Tudor Jones niet de enige: meer experts geloven in beurscrash

Je moet niet alles geloven wat één bekende trader zegt, maar Paul Tudor Jones is niet de enige trader die een beurscrash voorspelt. Guggenheim Partner’s Scott Minerd is het namelijk met Paul Tudor Jones eens, zo stelt hij in een interview met Bloomberg Business. Hij verwacht deze zomer of het begin van de herfst een forse correctie en wijst hierbij op de waarde van bedrijven binnen de Amerikaanse beurs S&P 500. Deze bedrijven worden voor gemiddeld 22 keer de winst verhandeld en volgens de beursexpert is dit niet gezond. Hij verwacht dan ook dit jaar nog een ommekeer.

Ook ziet Minerd de risico’s in het beleid van president Trump en de moeite die hij moet doen om zijn beleid door te voeren. Ook geopolitieke risico’s kunnen volgens hem roet in het eten gooien.

Na correctie mogelijk weer omhoog

Minerd denkt overigens niet dat we na de correctie op de beurzen in een bearmarkt terecht komen. “De sterke bullmarkt is nog steeds intact en de waarderingen kunnen na de correctie nog verder omhoog. Waarschijnlijk komen we zo rond de 20 procent over de komende twee jaar.”

Volgens hem hoeven beleggers zich dus geen zorgen te maken dat ze de komende tijd in een bearmarkt terecht komen. Wel is het goed om op de hoede te zijn, want er zijn meerdere beursexperts die op dit moment waarschuwen voor een flinke correctie op de korte termijn. Sommige van hen verwachten wel een bearmarkt, dus het is altijd goed om hier enigszins rekening mee te houden. 

donderdag 6 juli 2017

Het beste beleggingsfonds vinden? Lees een recensie


Ga je een nieuwe laptop kopen, wil je een nieuwe stofzuiger bestellen of wil je sportschoenen aanschaffen, dan lees je vaak ook recensies van andere klanten. Door recensies te lezen, krijg je namelijk een duidelijk beeld van het product waar je in wil investeren. Bij negatieve recensies koop je het betreffende product niet, door positieve recensies laat je je overtuigen een bestelling te plaatsen.

Veel mensen lezen alleen recensies bij het (online) kopen van bepaalde producten, maar in feite kun je dit ook doen als je in een beleggingsfonds gaat investeren. Waarom dit verstandig is en waar je deze recensies kunt vinden, lees je in dit artikel.

Het belang van recensies bij het kiezen van een fonds

Veel mensen selecteren hun beleggingsfonds door de historische resultaten van het fonds te bekijken en de kosten van het fonds te achterhalen. Dit kan goed werken, maar deze analyse is in feite niet uitgebreid genoeg om echt het beste fonds te vinden. Eigenlijk moet je ook kijken naar het beleggingsteam van een fonds, het beleggingsproces, het fondshuis en de algemene beoordeling van een fonds. Wil je deze zaken niet allemaal zelf onderzoeken, dan lees je een review om echt een duidelijk en realistisch beeld te krijgen van het fonds.

 Morningstar: recensies van 1000 verschillende beleggingsfondsen

Nu vraag je je misschien af waar je de recensies over de verschillende beleggingsfondsen dan moet vinden. Deze recensies vind je niet op algemene beoordelingswebsites, maar op de website van Morningstar. Morningstar onderzoekt beleggingsfondsen en heeft voor ruim 1000 van de beschikbare fondsen van dit moment een uitgebreide analyse geschreven.

Heb je een fonds gevonden waar je mogelijk geld in wil investeren? Zoek dit fonds dan op de website van Morningstar en lees de bijbehorende recensie. Is de recensie positief, dan weet je dat je goed zit. Is de recensie negatief, dan ga je (eventueel met de recensies van Morningstar) op zoek naar een ander beleggingsfonds.

donderdag 29 juni 2017

Het team van een beleggingsfonds beoordelen: drie tips

Er zijn diverse zaken die de kwaliteit van een beleggingsfonds bepalen. Denk hierbij aan de resultaten die het fonds in het verleden behaald heeft, het plan van het beleggingsfonds, de kosten van het fonds en ga zo maar door. Wat veel mensen niet weten, is dat het team achter een beleggingsfonds ook grote invloed heeft op de resultaten die het fonds kan behalen. Hoe je het team achter een fonds precies moet beoordelen, lees je in de drie tips op deze pagina.

 Check de omvang van het team

De beste fondsen hebben een team met voldoende omvang. De omvang van het team moet groot genoeg zijn, zodat ze alle beleggingen goed op een rijtje kunnen zetten zonder dat de werkdruk te hoog wordt. Bestaat het team van een fonds uit twee personen, dan weet je dat dit eigenlijk te weinig is om beleggingen echt goed op een rijtje te kunnen zetten. Dit wil niet zeggen dat het fonds slecht is, maar het kan wel een risico vormen.

Controleer het verloop onder het personeel

Verder moet het team niet alleen groot genoeg zijn, maar moet er bovendien weinig verloop zijn onder het personeel in het team van een fonds. Hoe kleiner het verloop onder personeel, hoe stabieler het team (en dus het fonds) namelijk is. Zie je dat er iedere maand mensen weg gaan en weer nieuwe mensen bij komen (die na een maand weer gaan), dan is dit zeker een ‘red flag’.

Achterhaal hoe toegewijd het team is


Tot slot moeten fondsbeheerders ook toegewijd zijn aan het fonds. Dit betekent niet alleen dat ze enthousiast moeten zijn over het fonds, maar ook dat ze nevenactiviteiten tot een minimum beperken. Dit is misschien wat lastig te achterhalen, maar met een beetje onderzoek en eventueel een paar persoonlijke gesprekken achterhaal je vanzelf hoe toegewijd het team achter een fonds is. 

donderdag 22 juni 2017

Aandelen kopen? Blijf binnen jouw eigen sector

Om goede aandelen te kunnen kopen, heb je veel kennis nodig. Niet alleen van de ontwikkelingen binnen het bedrijf, maar eigenlijk ook van de producten en/of diensten die de organisatie levert en de ontwikkelingen binnen de branche. Wil jij in goede aandelen investeren, maar heb je geen idee hoe je alle belangrijke kennis over de organisatie, de producten en/of diensten en de betreffende sector op moet doen? Investeer dan in een bedrijf in jouw eigen sector. Werk je in de technologiesector, dan betekent dit dat je in een techbedrijf investeert.

 Handelen binnen de eigen sector: de voordelen

Er zijn twee grote voordelen verbonden aan het aanschaffen van aandelen van een bedrijf in jouw eigen sector. Ten eerste heb je al veel voorkennis als je in een bepaalde sector werkt en hier ook actief gaat zijn als belegger. Werk je bijvoorbeeld in de technologiesector, dan heb je al meer kennis dan de gemiddelde belegger over de markt zelf, maar ook over de grote bedrijven die in de sector actief zijn. Deze kennis hoef je dus niet meer op te doen, maar heb je al in je zak.

Daar komt nog bij dat je ontwikkelingen in de branche beter op waarde kunt schatten. Een onwetende belegger vindt het lastig om te achterhalen hoe belangrijk een bepaalde ontwikkeling voor de sector is, maar jij weet hier alles van. Deze kennis kun je gebruiken om op de juiste ontwikkelingen op de juiste manier in te spelen, zodat je meer rendement verdient met jouw beleggingen.

 Ook handig: onderzoek wordt gemakkelijker


Tot slot is het ook gemakkelijker om onderzoek te doen naar bedrijven binnen jouw eigen sector. Neem je jaarverslagen en persberichten van bedrijven onder de loep om een geschikte organisatie te vinden om aandelen van te kopen, dan weet je wat alle technische termen betekenen. Andere beleggers moeten er een woordenboek bij pakken, maar jij leest overal gemakkelijk doorheen en vindt snel en eenvoudig het beste bedrijf om in te investeren. 

donderdag 15 juni 2017

Buffett scam?

Top 10 beste beleggingsfondsen voor de beginnende belegger

De meeste beginnende beleggers kiezen ervoor om een deel van hun vermogen in beleggingsfondsen te steken, zodat ze zelf niet actief aan de slag hoeven met beleggen. Heb jij ook besloten dat je een deel van jouw vermogen in een beleggingsfonds wil steken, maar wil je dit wel doen bij een van de beste fondsen voor beginnende beleggers? Lees dan in dit artikel wat de tien beste beleggingsfondsen voor de beginnende belegger zijn.

1: Robeco. 

Robeco biedt verschillende soorten beleggingsfondsen aan, die stuk voor stuk weer andere risico’s met zich meebrengen. Door zelf een beleggingsfonds van Robeco te kiezen om in te beleggen, kies je zelf hoeveel risico je wil lopen met beleggen.


2: Rabobank. 

Ook Rabobank heeft verschillende soorten beleggingsfondsen. De Fondsselector van Rabobank is een handige online tool die je kunt gebruiken om te achterhalen welk fonds of welke fondsen van Rabobank het beste bij jou passen.

 
3: ING. 

Net zoals Rabobank, heeft ook ING meerdere beleggingsfondsen. Deze fondsen worden bijgehouden door fondsbeheerders, die ervoor zorgen dat jij niets hoeft te doen om geld te verdienen met jouw beleggingen en je vermogen op deze manier te laten stijgen.

4: Nationale Nederlanden. 

Nationale Nederlanden heeft onder andere het beleggingsproduct Nationale Nederlanden Beheerd Beleggen, waarmee jij zonder enige moeite in diverse beleggingsproducten kunt beleggen. Het fonds wordt beheerd door een actieve fondsbeheerder.

5: Binck. 

Binck of BinckBank is een van de meest populaire aandelenbrokers van Nederland. Niet alleen beginnende beleggers maken gebruik van het platform van BinckBank om te beleggen: ook ervaren beleggers doen dit dagelijks.

6: FitVermogen.nl. 

Het beleggingsfonds FitVermogen.nl is volgens de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) een van de goedkoopste beleggingsfondsen van het land. Omdat veel beginnende beleggers zo goedkoop mogelijk willen beleggen, is de broker erg populair onder deze doelgroep.  

7: Binck Fundcoach. 

Met Binck Fundcoach van BinckBank bouw je zelf aan je vermogen voor later. Dit doe je door middel van diverse beleggingsproducten, waaronder fondsen en ETF’s.

8: ASN. 

ASN richt zich vooral op duurzaam beleggen en biedt verschillende soorten duurzame beleggingsfondsen aan, ook voor de beginnende belegger.

9: SystemShop. 

SystemShop is het ideale beleggingsplatform voor mensen die graag willen beleggen, maar hier niet te veel tijd in willen steken. Het platform belegt automatisch in verschillende soorten beleggingsproducten, zodat je jouw vermogen zonder enige moeite kunt laten groeien.


10: Brand New Day. 

Brand New Day maakt het mogelijk om in verschillende soorten beleggingsfondsen te beleggen. Dit doe je bij deze aanbieder van fondsen niet voor hoge tarieven, maar altijd voor lage prijzen om zo veel mogelijk winst van jouw rendementen over te houden.

donderdag 8 juni 2017

Beleggen zonder emoties: drie essentiële tips

Beleg je volkomen rationeel en realistisch, dan beleg je altijd beter dan de belegger die zich wel laat leiden door zijn emoties bij het maken van belangrijke beleggingsbeslissingen. Alle beleggers weten dit, maar veel beleggers vinden het toch lastig om hun emoties helemaal aan de kant te schuiven bij het beleggen. Vind jij dit ook moeilijk? Gebruik dan de drie tips in dit artikel om nog beter zonder emoties te kunnen beleggen.

Tip 1: kijk naar de lange termijn

Voor je begint met beleggen, moet je een lange termijn doelstelling voor jezelf hebben opgesteld. Ben je eenmaal bezig met beleggen, dan blijf je vaak naar deze doelstelling kijken. Korte termijn doelstellingen probeer je helemaal niet te maken, ook niet als je je bezighoudt met korte termijn beleggen. Gaat er een keer iets mis, dan betekent dit niet dat jouw lange termijn doelstelling hierdoor in gevaar komt. Dit blijf je jezelf gewoon op het hart drukken.

 
Tip 2: zorg ervoor dat je alles begrijpt

Als je niet begrijpt wat je aan het doen bent en er gaat iets mis, dan is de kans groter dat je in paniek raakt. Door je helemaal te verdiepen in de beleggingswereld en alle begrippen en ontwikkelingen die in deze wereld voorkomen, begrijp je wat je aan het doen bent en ook wat er gebeurt als het een keer fout gaat. Hierdoor is de kans kleiner dat je in paniek raakt en is het gemakkelijker om zonder emoties te beleggen.

Tip 3: zie verlies hetzelfde als winst


Iedere belegger maakt wel een keer verlies. Dit is niet erg, maar heel normaal. Wat veel beleggers helaas doen, is verlies veel zwaarder oppakken dan winst. Probeer dit niet te doen door rationeel te denken. Verlies is vervelend, maar je moet hier niet meer mee bezig zijn dan met winst. Heb je een keer verlies, dan houd je hier vooral niet te lang aan vast en ga je verder.

woensdag 7 juni 2017

3 tips voor de BuffettMethode


BuffettMethode is een populaire tool voor beleggers die adviseert in het handelen in opties. Veel mensen springen er echter in, en weten eigenlijk niet eens wat ze precies aan het doen zijn. Ze zien de getallen, de mooie bedragen en worden dermate verblind, dat ze uit het oog verliezen wat ze aan het doen zijn. En omdat beleggen altijd een risico met zich mee kan brengen, is het zaak om 3 tips goed in acht te nemen.

1. Vraag om die bonus!


2. Begin klein


3. Houd je hoofd erbij