woensdag 9 april 2014

Slim beleggen kan nu ook voor particulier in huurwoningen

Slim beleggen in huurwoningen, dus een tweede huis als belegging, kan in het buitenland al jaren. Voor particuliere Nederlandse beleggers was het echter behoorlijk moeilijk. Het nieuwe bedrijf Buy2Let heeft hier een oplossing voor. Zo kun je nu als Nederlandse particulier ook in een tweede woning slim beleggen.

Deze vorm van slim beleggen wordt mogelijk gemaakt door het slimme idee van Dimf Ghijsels, oprichter van Buy2Let. Belegger.nl sprak met haar. Met twintig jaar ervaring in het vastgoed weet Ghijsels hoe de markt werkt. Haar compagnon is Huib Boissevain van fondsenaanbieder Annexum.

De particuliere belegger moet via Buy2Let in de door woningcorporaties en andere logge instanties gedomineerde huurwoningmarkt een voet aan de grond trachten te krijgen. Met een aankoopfee (eenmalig) van 3 procent en een jaarlijkse investering van 5 tot 7 procent voor het beheer van de woning ben je klaar. Tot nu toe is er interesse van diverse particulieren die slim willen beleggen met vermogens van tussen de 100.000 en 1 miljoen euro. De eerste transactie moet echter nog plaatsvinden.

Slim beleggen met een huurwoning? Wat mij betreft is het zeker mogelijk. Het lijkt me wel dat je een woning in de stad moet nemen als je echt slim wilt beleggen. En natuurlijk goed de kleine lettertjes van Buy2Let lezen.

Heb je ervaringen? Laat het ons weten via onderstaande formulier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten