woensdag 19 maart 2014

Beursanalisten weten het ook niet meer met Imtech

Is Imtech een prachtkans om slim te beleggen of een nachtmerrie voor beleggers? Ook de beursanalisten weten niet meer of het slim beleggen is in Imtech. Het bedrijf publiceerde vandaag de jaarcijfers en analisten waren verdeeld.

Leon Hillen van Vermogenvisie.nl wijt het vooral aan de tegenstrijdige berichten die uit Imtech komen, zo schrijft Belegger.nl. Zo zagen we vanochtend dat veel analisten vertrouwen hadden in de technische dienstverlener. Aan het eind van de dag blijkt dan ineens een heel ander verhaal de waarheid te zijn: Imtech sloot 2,8 procent lager, terwijl het eerder op de dag zelfs 4 procent was gekelderd. Dan denk je slim te beleggen, blijk je flink te verliezen.


Het is natuurlijk heel fijn dat er nieuwe afspraken met de banken zijn gemaakt, maar het gevaar lijkt verre van geweken. Hillen verwacht dat de herfinanciering leidt tot de verkoop van bedrijfsonderdelen en een nieuwe aandelenemissie lijkt daarbij onvermijdelijk. Hij adviseert voorlopig dat als je slim wilt beleggen, je de aandelen beter even links kunt laten liggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten