donderdag 20 april 2017

Drie gevaarlijke fouten die veel beleggers maken

Fouten maken is menselijk en helemaal niet erg, maar het is wel vervelend als een fout je veel geld kost. Ben je belegger en maak je een fout, dan is dit helaas vaak het geval. Wil jij voorkomen dat je geld verliest door een fout te maken bij het handelen? Lees dan in dit artikel welke drie gevaarlijke fouten veel beleggers maken en je weet wat je in ieder geval niet moet doen als je een succesvolle belegger wil zijn.

Fout 1: je laten leiden door negatievelingen

Sommige beursgoeroes zijn altijd negatief. Zij verwachten altijd wel een drama op de beurzen, zoals bijvoorbeeld een beurscrash. Natuurlijk moet je sommige negatieve berichten serieus nemen, maar je moet je niet zomaar gek laten maken. Is een beursgoeroe altijd negatief en is er geen reden voor zijn negativiteit, dan kun je deze beursgoeroe beter links laten liggen. 

Fout 2: het op de voet volgen van beursgoeroes

Ook beursgoeroes die wat rationeler en minder negatief zijn, hoef je niet op de voet te volgen. Sterker nog, dit kun je beter niet doen. Ook beursexperts hebben het wel eens fout en als je alles doet wat ze zeggen, kun je veel geld verliezen. Neem hun mening liever met een korreltje zout en blijf altijd kritisch, dan voorkom je dat je mee gaat met een verkeerde voorspelling van een iets te enthousiaste beursgoeroe.

Fout 3: alles uit handen geven aan je adviseur

Sommige beleggers vinden het prettig om hun beleggingen door een adviseur te laten doen. Dit is prima, maar het is beter om zelf ook actief bezig te zijn met beleggen. Je kunt een adviseur in de arm nemen om de belangrijke beleggingsbeslissingen te maken en bovendien door te voeren, maar blijf wel een beetje betrokken in het proces. Dit doe je door in ieder geval te achterhalen waar je precies in belegt en wat dit voor jouw portefeuille betekent, zodat je bezwaar kunt maken als dit nodig mocht zijn. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten