vrijdag 7 april 2017

Vijf dingen die je als belegger altijd in je achterhoofd moet houden

Beleggen is niet eenvoudig. Om op de juiste manier te investeren, zijn er honderden dingen die je in de gaten moet houden, waar je rekening mee moet houden en die je zeker niet mag vergeten. Om het je nog moeilijker te maken, zetten wij graag vijf dingen op een rijtje die je altijd in je achterhoofd moet houden als je belegt. Zie deze vijf dingen als algemene tips om beter te beleggen en meer winst te maken met jouw beleggingen.

 1: Kijk naar het risico in de toekomst


Veel beleggers kijken naar het risico van het verleden, simpelweg omdat deze risico’s achteraf eenvoudig te verklaren zijn. Het is goed om je gedrag uit het verleden te evalueren, maar je blijft niet hangen in het risico van het verleden. Kijk altijd naar het risico van de toekomst.

2: Indexfondsen bieden kansen


Veel beleggers vinden het leuk om hun favoriete aandelen zelf uit te kiezen en hier vervolgens zelf geld in te steken, maar indexfondsen bieden kansen. Indexfondsen hebben namelijk minder risico en statistisch gezien is de kans op succes even groot als bij het investeren in aandelen.

 3: Kies de juiste beleggingscategorie


Niet het kiezen van de losse beleggingsproducten is het belangrijkst, maar het kiezen van een beleggingscategorie moet met alle zorg gedaan worden. Volgens experts komt het overgrote deel van het rendement van beleggingen namelijk voort uit de gekozen beleggingscategorie en slechts een klein deel uit de individuele beleggingsproducten.

 4: Maak gebruik van gratis informatie


Voor sommige informatie moet je betalen, maar zeker niet alle nuttige informatie is betaald. Zoek naar gratis informatie en je kunt gratis de juiste beleggingsbeslissingen maken.

 5: Snijd in de kosten


Je kunt je voor 110 procent inzetten om hoog rendement te halen door de allerhoogste winsten op te strijken, maar je kunt jouw rendement ook gewoon laten stijgen door in de kosten te snijden. In feite is dit de gemakkelijkste manier om zo veel mogelijk geld te verdienen met jouw beleggingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten