maandag 3 april 2017

Onderzoek: millenials hebben meer aandacht voor ethisch beleggen

Millenials (geboren tussen 1980 en 2000), gaan hoogstwaarschijnlijk op een hele andere manier beleggen dan de vorige generaties. Ze zijn niet alleen minder bezig met hun pensioen omdat ze verwachten lang door te moeten werken, maar ze hebben ook meer aandacht voor ethisch beleggen. Dit blijkt uit een onderzoek van het CFA-Institute, een organisatie van Amerikaanse analisten. Het CFA-Institute heeft een niet-wetenschappelijk onderbouwd onderzoek gedaan naar de verwachtingen van millenials van vermogensbeheer en hier zijn enkele interessante resultaten uit gekomen.

Millenials willen meer duurzaamheid

Uit de enquête onder honderden millenials blijkt dat deze doelgroep meer aandacht heeft voor enthisch beleggen dan bij de voorgaande generaties het geval was. Ongeveer 13 procent van de respondenten verwacht zelfs dat dit voor de belangrijkste verandering in de sector zal zorgen.

Wel denkt een groot deel van de respondenten (18 procent) dat het nog te vroeg is om te zeggen dat de invloed van de doelgroep op de beleggingswereld zal zijn. Een groot deel van de ondervraagde millenials is namelijk nu nog financieel afhankelijk van hun ouders. Wel is het duidelijk dat als hun invloed groot is, er veel gaat veranderen in de wereld van het beleggen. Vooral duurzaam beleggen moet meer aandacht krijgen en dit zal voor veel veranderingen zorgen.

Minder interesse voor pensioenfondsen


Millenials hebben over het algemeen minder vertrouwen in hun pensioen en zo ook in de pensioenfondsen. Volgens CFA-Institute moeten pensioenfondsen daarom nu al gaan nadenken over hoe zij de belangen van millenials toch kunnen behartigen. Een groot deel van de beleggingen gaat nu uit naar de pensioenfondsen, maar het is niet bekend of dit ook al gebeuren als de generatie van de millenials aan de beurt is met beleggen. Gelukkig hebben de pensioenfondsen nog even de tijd om na te denken over hun benadering van de millenials en hun toekomst in de beleggingsmarkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten