donderdag 9 juli 2015

Ebay keert terug naar kernactiviteiten

Verkoopsite Ebay ontwikkelt zich gestaag. Al eerder liet het bedrijf merken zich vooral te willen richten op haar kernactiviteiten. Dit bleek al in 2009, toen Ebay aankondigde internetbeldienst Skype van de hand te willen doen. Ook nu toont het bedrijf weer een hernieuwde aandacht voor terugkeer naar haar kernactiviteiten.

Belang in Craigslist afgestoten

Zo werd ruim een week geleden bekend dat Ebay haar belang in het Amerikaanse Craigslist heeft verkocht. Het belang in dit Amerikaanse advertentienetwerk was in 2004 door Ebay voor 34 miljoen dollar gekocht. De stap van Ebay om vervolgens een eigen advertentiesite op te richten, leidde tot de verdenking dat Ebay met bedrijfsinformatie van Craigslist aan de slag was gegaan. De rechtszaken die hieromtrent aanstaande waren, komen door deze verkoop te vervallen. De aandelen zijn voor een onbekend bedrag aan Craigslist zelf terug verkocht.

Ook afscheid van Ebay Enterprise

Ook het afstoten van Ebay Enterprise past in het gekozen veranderingsbeleid. Ebay heeft beloofd om voor 1 juli bekend te maken welke partij Ebay Enterprise overneemt. Ebay Enterprise helpt winkelbedrijven op het gebied van internethandel. In 2011 kocht Ebay deze activiteit voor ongeveer 2 miljard dollar. De verwachting is dat bij het afstoten een opbrengst van 1 à 1,5 miljard dollar kan worden geïncasseerd.

Ebay en PayPal gaan uit elkaar

Een erg belangrijke stap in het ‘afslankbeleid’ van Ebay, is de voorgenomen afsplitsing van betaaldienst PayPal. PayPal zorgt momenteel voor ongeveer de helft van de concernomzet van Ebay en PayPal samen. Toch ziet Ebay de noodzaak tot afsplitsing, omdat naar verwachting de beide onderdelen zich succesvoller kunnen ontwikkelen als zij onafhankelijk zijn.
Op 17 juli zal de afsplitsing een feit zijn. De aandeelhouders van het huidige concern krijgen dan een nieuw aandeel PayPal in handen. Vervolgens zal PayPal op 20 juli als zelfstandige onderneming de beurs betreden.


1 opmerking:

  1. Hallo daar, als een nieuweling in crypto-valutahandel, verloor ik veel geld door alleen op de markt te navigeren. In mijn zoektocht naar een echte en vertrouwde handelaar, kwam ik Anderson Johnny tegen die me begeleidde en hielp om zoveel winst te maken tot een bedrag van $ 40.000. Ik deed mijn eerste investering met $ 1.000 en behaalde een ROI van $ 9.400 in minder dan 8 dagen. U kunt contact opnemen met deze deskundige handelaar via e-mail tdameritrade077@gmail.com of op WhatsApp +447883246472 en wees klaar om uw eigen getuigenis te delen

    BeantwoordenVerwijderen