donderdag 24 augustus 2017

PostNL schrapt 2000 banen op postafdeling

PostNL heeft onlangs bekend gemaakt de komende vier jaar nog eens 2000 banen te schrappen. Het postbedrijf wil zich omvormen naar pakketbezorgspecialist en door 2000 banen te schrappen bij de postdivisie van PostNL, wil het bedrijf deze omvorming versneld doorvoeren. Bij de Nederlandse postafdeling van PostnL verdwijnen in de periode tot en met 2020 daarom jaarlijks vijfhonderd tot zeshonderd voltijdsbanen.

PostNL: weinig gedwongen ontslagen

Topvrouw Herna Verhagen geeft wel aan dat er niet veel gedwongen ontslagen voor zullen komen bij PostNL. Het bedrijf hoopt zo veel mogelijk mensen ‘kwijt te kunnen’ door natuurlijk verloop en bovendien herplaatsingen binnen het bedrijf. Daar komt nog bij dat er in dezelfde periode ongeveer 1600 banen bij komen in de pakkettendivisie van PostNL.

Het postbedrijf was vorig jaar nog goed voor in totaal bijna 24.000 voltijdsbanen, die vervuld werden door ongeveer 46.500 personeelsleden. Er verdwijnen veel banen in de postdivisie van PostNL, maar de pakketbezorgingsdienst van het bedrijf moet wel groeien. Daarom verdwijnen er in totaal niet zo veel banen bij het postbedrijf.

PostNL reageert op krimpende postmarkt

Eigenlijk heeft PostNL geen keuze en moet het bedrijf wel medewerkers op de postdivisie ontslaan. De postmarkt in Nederland is al flink gekrompen, maar blijkt nog altijd door krimpen. Daarom heeft PostNL eigenlijk niet zo veel keuze en moet het bedrijf wel mensen ontslaan. Gelukkig voor PostNL worden er wel ieder jaar meer pakketjes bezorgd door het bedrijf, waardoor PostNL toch kan blijven bestaan. Vroeger was PostNL vooral een postbezorgingsbedrijf, maar nu moet de nadruk meer op pakketbezorging komen te liggen. Door banen te schrappen in de postdivisie en meer mensen aan te nemen in de afdeling van de pakketbezorging van PostNL, moet deze omvorming sneller mogelijk worden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten