dinsdag 11 maart 2014

Slim beleggen zonder risico: tips

Slim beleggen zonder risico is iets dat we allemaal wel willen. Slim beleggen zonder risico betekent namelijk dat je geen verlies maakt en zo slim mogelijk winst binnenhaalt. Maar bestaat slim beleggen zonder risico? Nee.

Helaas, slim beleggen zonder risico is onmogelijk. Wel geef ik je graag tips om je risico zoveel mogelijk te beperken. Lees deze tips goed door en hopelijk kun je ze toepassen op de beursvloer.

Mijn 10 tips:

1.    Wil je slim beleggen zonder risico? Zet je geld op de bank of stop het in een oude sok. Dan weet je zeker dat je geen geld verliest.
2.    Slim beleggen begint met een goed plan. Dus stel een duidelijk plan op met je beleggingsdoelen en hoe je die wilt bereiken en (nu komt het): houd je hier ook aan. Afwijken van een beleggingsplan is dodelijk.
3.    Iedereen maakt fouten en iedereen loopt wel eens verlies op, ook op de beursvloer. Dus dat gaat jou ook overkomen, onvermijdelijk. En dat is helemaal niet erg, zolang je leert van je fouten. Dus analyseer wat er mis ging en zorg dat je de volgende keer iets anders doet.
4.    Slim beleggen is klein beginnen. Beleg met zo min mogelijk risico. Dus zet eerst laag in. Zeker als je bijvoorbeeld wilt binaire opties, begin dan altijd met kleine bedragen en kijk wat er gebeurt. Pas als je zelfvertrouwen hebt ontwikkeld en een beeld hebt van wat er gebeurt, stap je eventueel over op grotere bedragen.
5.    Beleg nooit meer dan 5% van je budget en ga niet aan de haal met geld dat je niet kunt missen. Natuurlijk lonkt die winst altijd, maar als je verliest, moet je niet ineens zonder avondeten zitten. Ook moet je nooit beleggen met geleend geld!
6.    Spreid je inleg en probeer zo ook je risico te beperken. Zoals ik al aangaf: slim beleggen zonder risico is onmogelijk, maar je kunt wel je risico beperken. Dus wed niet op één paard, maar verdeel je inleg.
7.    Denk groot! Slim beleggen is, zoals je las in punt 4, klein beginnen, maar alleen mensen die groot denken, kunnen groot worden. Overigens is groot denken iets anders dan je rijk rekenen. Groot denken heeft met visie te maken, je rijk rekenen met voorbarigheid.
8.    Kijk uit met tips van anderen. De mensen die het beste lijken te weten hoe het moet, hebben er het minste geld mee verdiend. Slim beleggen begint bij vertrouwen op je buikgevoel. Vrienden, analisten en grote beursgoeroes zeggen heus wel eens goede dingen, maar zitten er minstens net zo vaak naast.
9.    Wachten is het moeilijkst, maar slim beleggen kan alleen als je je niet gek laat maken! Heb geduld en ga niet bij elke schommeling als een kip zonder kop kopen of verkopen! Angst en paniek zijn de slechtste raadgevers die er bestaan.
10. Slim beleggen met zo min mogelijk risico kan alleen als je weet waar je over praat. Lees je dus goed in en zorg dat je beslagen ten ijs komt!

Begin zelf eens met slim beleggen


Om terug te komen op slim beleggen zonder risico (of met zo min mogelijk risico) in binaire opties: het maakt heel veel uit welke broker je kiest. Banc de Binary en Optieclub zijn twee brokers die met real-time koersen werken en daardoor beperk je het risico al voor een groot deel. Vooral Banc de Binary is zeer populair. Dus als je iets wilt proberen in de binaire opties, is dat een goeie broker om te bekijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten