donderdag 14 mei 2015

Prima resultaten voor Lloyds Banking Group

Dat de economische groei in Groot-Brittannië ook goed is voor de bankensector, blijkt wel uit de cijfers die de Lloyds Banking Group onlangs bekend maakte. De bank draaide dit jaar een prima eerste kwartaal.

Forse winststijging eerste kwartaal

Lloyds is deels in handen van de Britse overheid. Analisten hadden over het eerste kwartaal een winst voor belasting verwacht van circa 2 miljard pond. Het werd echter een bedrag van 2,2 miljard pond. Vergeleken met het eerste kwartaal van 2014 betekent dit een winststijging van meer dan 20 procent. Ook de omzet steeg met 3 procent en kwam uit op 4,6 miljard pond.

Koersstijging en belang van staat verkleind

De goede berichten doen het aandeel van de bank geen kwaad. Sinds 30 april schoot de koers omhoog van 77,38 pond naar 86,85 pond op afgelopen vrijdag. Hieraan zal ook de uitslag van de Britse verkiezingen op donderdag 7 mei flink hebben meegeholpen.
Intussen blijkt de Britse overheid haar belang in de bank te verkleinen. Zo werd op vrijdag 24 april bekend dat de staat voor 586 miljoen pond aan aandelen had afgestoten. Het oorspronkelijke belang van 41 procent dat de Britse overheid in de bank had, werd hierdoor gereduceerd tot een deelname die ligt onder de 21 procent.

Beëindiging van staatsdeelname?

De verkiezingszege van de Conservatives lijkt nog meer gevolgen te hebben voor de deelname door de Britse overheid in zowel Lloyds als de Royal bank of Scotland. Minister van Financiën George Osborne heeft aangegeven zo snel mogelijk af te willen van staatsdeelname in deze twee Britse banken. Het lijkt erop dat hij nog dit jaar de resterende aandelen wil verkopen, met een zeer aantrekkelijke prijs voor het publiek. De minister wil zo snel mogelijk de banken volledig terugbrengen in de private sector en daarmee de periode beëindigen van een door de belastingbetaler gesteunde bankensector.

Banken en binaire opties

Voor beleggers in binaire opties is het optiesadvies ten aanzien van banken gunstig. Je kunt op dit moment behoorlijk profiteren van de koersschommelingen. Kijk daarom eens naar de mogelijkheden van binaire opties beleggen op bankaandelen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten