dinsdag 26 mei 2015

Thermotraffic groeit stevig verder

Internationaal specialist voor geconditioneerd vervoer Thermotraffic, is flink aan het uitbreiden. De Thermotraffic-groep bestaat uit het Duitse Thermotraffic GmbH, het Nederlandse Thermotraffic Holland BV en het Belgische Thermotraffic Belgium . De drie hoofdkantoren zijn gevestigd in respectievelijk Versmold, Rotterdam en Antwerpen.

Nu ook in Spanje en Italië

In februari zette de vervoerder de stap naar Spanje en Italië. Zowel in Barcelona als Milaan opende het bedrijf een nieuw kantoor. In deze twee landen lijken flinke groeimogelijkheden voor het bedrijf aanwezig. Naast het geconditioneerd vervoer van food richt Thermotraffic zich hierbij ook op het geconditioneerd vervoer van farmaceutische producten.
Met een vestiging in deze twee steden komt het bedrijf ook dichter bij de klant. De nieuwe kantoren zullen niet alleen de vervoersstromen begeleiden, maar ook dienen als regionaal contactadres voor de klant.
Thermotraffic hoopt vooral in Barcelona gebruik te kunnen maken van de functie die de stad heeft als logistiek knooppunt. In Barcelona komen zeevervoer, spoorwegvervoer en wegvervoer als knooppunt bij elkaar.

Uitbreiding in Frankfurt

Ook op het gebied van luchtvracht zette Thermotraffic onlangs een nieuwe stap. Het bedrijf opende in april op de luchthaven van Frankfurt een eigen kantoor. Thermotraffic voorziet een sterke groei in de luchtvracht en maakt op deze luchthaven gebruik van het Perishable Center Frankfurt. Dit logistiek centrum is de grootste opslagfaciliteit voor geconditioneerde goederen in Europa. Het beslaat een oppervlakte van 9.000 vierkante meter, verdeeld over 20 afzonderlijke ruimtes. Het centrum functioneert volcontinu, het hele jaar door.

Nieuwe dienstregeling farmaceutisch vervoer

Eind april maakte Thermotraffic bekend ook het geconditioneerd farmaceutisch vervoer tussen Duitsland en Nederland te gaan intensiveren. Met een regelmaat van twee keer per week zullen geconditioneerde verzamelvrachten vanuit Duitsland naar een magazijn in Amsterdam worden vervoerd. Dit zogenaamde groupagevervoer voor één tot vijf vrachtpallets, is vooral interessant voor de farmaceutische sector. De distributie vanuit het magazijn in Amsterdam vindt plaats binnen 24 uur na aankomst. Met deze nieuwe dienstregeling versterkt Thermotraffic haar positie in de farmaceutische markt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten