donderdag 11 mei 2017

Bange belegger? Gebruik deze tips om je angsten te verminderen

Sommige mensen vinden het heerlijk om te beleggen en maken zich geen moment zorgen, maar er zijn ook veel mensen die beleggen eigenlijk veel te spannend vinden. Hoor jij bij de laatste groep? Lees dan in dit artikel hoe je jouw angsten kunt verminderen en een minder bange belegger kunt worden.

Tip 1: doe meer kennis op

Veel mensen vinden beleggen eng, omdat ze eigenlijk niet weten wat beleggen precies inhoudt. Voel jij ook angsten bij het beleggen, simpelweg omdat er nog zo veel onduidelijk en onbekend is? Dan kun je dit verhelpen door meer kennis over beleggen op te doen. Het kost je even wat tijd en moeite, maar uiteindelijk kun je wel rustiger, prettiger én beter beleggen als je meer kennis hebt.

 Tip 2: zie het positieve van risico nemen

Vind jij beleggen eng omdat je bang bent om risico te nemen? Kijk dan eens naar het positieve punt van het nemen van extra risico, namelijk dat je met meer risico vaak ook meer verdient. Denk je alleen aan het negatieve van risico nemen, dan is het niet zo gek dat je bang bent om echt te beleggen. Zie je het van de positieve kant, namelijk dat je met meer risico (en dus met wat meer angsten) meer geld kunt verdienen, dan worden jouw angsten misschien wat minder.

Tip 3: beleg zo goedkoop mogelijk

Geef je minder geld uit aan jouw beleggingen, dan is beleggen minder spannend. Lukt het je met bovenstaande twee tips niet om jouw angsten voor het beleggen te verminderen, dan is het beperken van jouw beleggingskosten een goede oplossing om toch wat rustiger te kunnen beleggen. Je verdient misschien wat minder geld, maar je hebt wel een betere gemoedstoestand tijdens het beleggen. Verdwijnen de angsten een beetje, dan kun je altijd nog wat duurder gaan beleggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten