donderdag 25 mei 2017

Visa profiteert flink van toename bestedingen

Nu de uitgaven van consumenten stijgen, heeft dit allerlei interessante effecten. Niet alleen de verkoop van producten stijgt, ook de betalingsdiensten zelf vertonen hierdoor een fikse groei.

Stijging van omzet en winst


Een flink deel van de  bestedingen vindt plaats met behulp van een creditcard. Wordt gekeken naar de cijfers van creditcardmaatschappij Visa, dan vertonen die een mooie stijging. Visa hanteert een gebroken boekjaar, dus in dit geval gaat het om de cijfers van het eerste kwartaal. Die lieten een verbeterde omzet en een grotere winst zien. Niet alleen steeg het totaal van de uitgaven, ook het aantal creditcardtransacties steeg. De stijging van dit aantal transacties was tweecijferig en zeer fors te noemen, namelijk met 47 procent.

De verschillende winstcijfers


De cijfers van Visa werden op 2 februari nabeurs bekend gemaakt. Ze lieten een winststijging zien van 7 procent. De operationele winst van Visa kwam zelfs 25 procent hoger te liggen. In dollars bedroeg die operationele winst 4,5 miljard. Daar moet wel bij worden aangetekend dat hierin ook de Europese Visacijfers zijn verwerkt, omdat medio 2016 Visa Europe door Visa werd overgenomen. De nettowinst in dollars kwam uit op 2,1 en de winst per aandeel bedroeg 0,86 dollar.

Outlook is ook prima


De cijfers van Visa zijn behoorlijk sterk, zeker als bedacht wordt dat ze gebukt gaan onder negatieve wisselkoerseffecten. Die worden veroorzaakt door de dure dollar. Toch heeft Visa ook voor het lopende jaar goede verwachtingen. Zo wordt verwacht dat de omzet zo’n 16 procent tot 18 procent groeit, terwijl toch rekening moet worden gehouden met valutaire tegenwind die kan oplopen tot 2,5 procent.

Gunstige uitwerking op aandelenkoers


De koers van het aandeel Visa onderging een fikse stijging. Sloot het aandeel op 2 februari nog op 82,30 dollar, op 3 februari was de waarde gestegen naar 86,08 dollar. Op maandag 6 februari sloot het aandeel Visa licht lager op 85,83 dollar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten