zaterdag 11 maart 2017

Beginnen met beleggen? Lees deze drie boeken


Je kunt van de ene op de andere dag beginnen met beleggen, maar het is beter om je goed voor te bereiden voor je start met het investeren van een deel van je vermogen. Een goede manier om je voor te bereiden op de wereld van het beleggen, is door boeken over (beginnen met) beleggen te lezen. In dit artikel lees je welke drie boeken zeker de moeite waard zijn voor beginnende beleggers, zodat je precies weet welke boeken je aan moet schaffen om te starten met investeren.



Beleggen is niet eng



Heb je besloten om te starten met beleggen, maar vind je dit nog wel een beetje eng? Dan is dit boek van Peter Siks en Manno van den Berg zeker een aanrader. ‘Beleggen is niet eng’ is een toegankelijke gids, die jou helpt om te starten met beleggen. Je wordt geen beursgoeroe met het boek, maar je leert wel dat beleggen helemaal niet eng is. Bovendien leer je hoe je het beste kunt beleggen als beginner.



Aandelen selecteren als waardebelegger



Aandelen worden vaak verkocht voor veel minder geld dan ze waard zijn. Dit is interessant voor jou als belegger, want dit betekent dat je veel winst kunt maken met een relatief lage investering in een aandeel. Hoewel veel aandelen goedkoop worden aangeboden, worden de meeste aandelen toch verhandeld voor te hoge prijzen. In het boek ‘Aandelen selecteren als waardebelegger’ lees je om de ondergewaardeerde aandelen te herkennen (en te kopen) en leer je bovendien hoe je de overgewaardeerde aandelen op de beurs juist moet vermijden.



Leer beleggen als Warren Buffett



Iedereen kent Warren Buffett wel, de wereldberoemde belegger die een flink vermogen heeft opgebouwd door in de juiste bedrijven te investeren. In het boek ‘Leer beleggen als Warren Buffett’ lees je over zijn handelsstrategieĆ«n en leer je bovendien hoe je deze tactieken zelf in kunt zetten om veel geld te verdienen met jouw beleggingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten