dinsdag 21 maart 2017

Tip voor beleggers: vergeet het verleden


Er zijn diverse factoren die je kunt gebruiken om goede beleggingsbeslissingen te nemen. Denk hierbij aan trends in de financiële markten, korte termijn ontwikkelingen, lange termijn ontwikkelingen en ga zo maar door. Iets wat veel beleggers doen, is dat zij beleggingsbeslissingen in het verleden mee laten wegen bij het nemen van nieuwe beleggingsbeslissingen. Dit lijkt misschien logisch en gebeurt bij velen automatisch, maar volgens experts kun je het toch beter niet doen. 

Hang je in het verleden? Dan heb je minder succes


Er zijn al meerdere onderzoeken gepubliceerd dat het niet goed is voor je rendement om te veel in het verleden te hangen. Wat je beter kunt doen, is kijken naar het heden en uiteraard naar de toekomst. Toch zijn er veel beleggers die hun verleden mee laten wegen bij het maken van belangrijke beleggingsbeslissingen. Zeker als er wat minder houvast is op de markt en het lastiger is om trends in de toekomst te bepalen, wordt het verleden onterecht meegenomen bij het maken van beleggingsbeslissingen. Experts raden je aan om dit echt te voorkomen, want beleggers die in het verleden blijven hangen hebben simpelweg minder succes.



Experts: gooi het verleden in de vuilnisbak


Het is misschien lastig, maar experts raden aan om het verleden helemaal in de vuilnisbak te gooien. Je denkt misschien dat dit een goede houvast is om nieuwe beleggingsbeslissingen te maken, maar dit is zeker niet het geval. Heb jij jouw verleden in de vuilnisbak gegooid, maar merk je dat je nog regelmatig stiekem terugdenkt aan het verleden als je een beleggingsbeslissing moet nemen? Wees dan streng tegen jezelf en schrap het verleden uit je gedachten. Alleen als je streng bent naar jezelf en echt niet meer over het verleden nadenkt, haal je zo veel mogelijk rendement uit jouw beleggingen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten