zondag 26 maart 2017

Snap (Snapchat) krijgt hoge waardering: 19,5 tot 22,2 miljard dollar


Snap, het moederbedrijf van de populaire applicatie Snapchat, krijgt bij de beursgang een hoge waardering. Het gaat om een waardering tussen de 19,5 en 22,2 miljard dollar, zo blijkt uit een officiĆ«le verklaring van het bedrijf bij de Amerikaanse beurstoezichthouder. 

200 miljoen aandelen van Snap komen vrij


Snap schreef vorig jaar nog rode cijfers, maar wil toch de beurs op. Bij een beursgang van het bedrijf, wil de organisatie maar liefst 200 miljoen aandelen uitgeven. De bandbreedte van de beursgang van het bedrijf is gezet op 14 tot 16 dollar per aandeel. Een mooi bedrag, maar wel lager dan eerder werd verwacht.



Zelfs als de uiteindelijke prijs aan de onderkant van de eerder bekend gemaakte bandbreedte komt, is er sprake van de grootste beursgang in de technologiesector sinds de beursgang van Alibaba in het jaar 2014. De Chinese webwinkelgigant haalde destijds ongeveer 25 miljard dollar op met de beursgang.



Netto-opbrengt beursgang: ongeveer 2,1 miljard dollar


Volgens Snap zelf zal de netto-opbrengst van de beursgang ongeveer 2,1 miljard dollar bedragen. Deze maand werd bekend gemaakt dat Snap officieel een aanvraag heeft ingediend voor een beursgang in New York. Er gingen al langer geruchten dat het bedrijf naar de beurs zou gaan, maar tot op heden bleef echte actie voor een beursgang uit. Nu is de beursgang officieel en is zelfs het beurssymbool van Snap al bekend gemaakt, namelijk ‘SNAP’.



Bij het overtuigen van investeerders om in Snap te beleggen, zal hoogstwaarschijnlijk op de hoge omzetgroei van het bedrijf worden gewezen. Vorig jaar maakte de organisatie nog verlies, maar het afgelopen jaar verzesvoudigde de omzet wel tot 404,5 miljoen dollar. Toch zal het lastig zijn om investeerders echt te overtuigen, want Snap maakt nog altijd verlies en heeft bovendien te maken met een afvlakkende gebruikerstoename. Wij zijn dan ook benieuwd hoe de beursgang van Snap zal gaan en houden de ontwikkelingen rondom het bedrijf goed in de gaten.


Lees meer over Snapchat hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten