vrijdag 31 maart 2017

Flinke daling in overnameprijs Yahoo: hacks zijn de oorzaak


Een flinke tegenvaller voor Yahoo: de verkoop van de internactiviteiten van de organisatie aan telecomreus Verizon levert ruim 350 miljoen dollar (332 miljoen euro) minder op dan eerder was overeengekomen. Dit heeft te maken met enkele grote computerhacks bij het technologiebedrijf.



Hackers stelen gegevens van miljard gebruikers


Een paar maanden geleden werd bekend gemaakt dat hackers enkele grote computerinbraken hadden gedaan bij Yahoo. Bij deze inbraken waren er maar liefst gegevens van meer dan een miljard gebruikers gestolen. Niet goed voor het imago van het bedrijf, maar nu blijkt dat deze ontwikkeling ook zeker slecht is voor de overname van de internetactiviteiten van het bedrijf. Waar er eerst nog een mooi bedrag voor werd geboden, is de prijs nu met 350 miljoen dollar naar beneden gegaan. En dit allemaal door de hacks bij Yahoo. 



Gezamenlijk eens over verlaging verkoopprijs


Dat de verkoopprijs van de internetactiviteiten van Yahoo naar beneden is gegaan, bleek uit een gezamenlijke verklaring van Verizon en Yahoo. Zij lieten weten dat ze het eens zijn geworden over een verlaging van de verkoopprijs. De verkoopprijs zou oorspronkelijk ongeveer 4,8 miljard dollar bedragen, maar werd door de ontwikkelingen binnen de organisatie met 350 miljoen dollar verlaagd.



De twee organisaties stelden ook dat zij samen de verantwoordelijkheid zullen nemen voor eventueel boetes en/of schadeclaims door de hacks. Mogelijke rechtszaken door aandeelhouders of maatregelen door beurswaakhond SEC blijven wel volledig voor de rekening van Yahoo. 

Internetactiviteiten Yahoo verder onder andere naam


Als de internetactiviteiten van Yahoo officieel over zijn genomen door Verizon, zal deze tak van het bedrijf verder gaan onder een andere naam. Dit kan positief zijn voor Yahoo, aangezien de naam van het bedrijf nu nog veelal wordt geassocieerd met de hacks en de gestolen gegevens van meer dan een miljard klanten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten