donderdag 22 juni 2017

Aandelen kopen? Blijf binnen jouw eigen sector

Om goede aandelen te kunnen kopen, heb je veel kennis nodig. Niet alleen van de ontwikkelingen binnen het bedrijf, maar eigenlijk ook van de producten en/of diensten die de organisatie levert en de ontwikkelingen binnen de branche. Wil jij in goede aandelen investeren, maar heb je geen idee hoe je alle belangrijke kennis over de organisatie, de producten en/of diensten en de betreffende sector op moet doen? Investeer dan in een bedrijf in jouw eigen sector. Werk je in de technologiesector, dan betekent dit dat je in een techbedrijf investeert.

 Handelen binnen de eigen sector: de voordelen

Er zijn twee grote voordelen verbonden aan het aanschaffen van aandelen van een bedrijf in jouw eigen sector. Ten eerste heb je al veel voorkennis als je in een bepaalde sector werkt en hier ook actief gaat zijn als belegger. Werk je bijvoorbeeld in de technologiesector, dan heb je al meer kennis dan de gemiddelde belegger over de markt zelf, maar ook over de grote bedrijven die in de sector actief zijn. Deze kennis hoef je dus niet meer op te doen, maar heb je al in je zak.

Daar komt nog bij dat je ontwikkelingen in de branche beter op waarde kunt schatten. Een onwetende belegger vindt het lastig om te achterhalen hoe belangrijk een bepaalde ontwikkeling voor de sector is, maar jij weet hier alles van. Deze kennis kun je gebruiken om op de juiste ontwikkelingen op de juiste manier in te spelen, zodat je meer rendement verdient met jouw beleggingen.

 Ook handig: onderzoek wordt gemakkelijker


Tot slot is het ook gemakkelijker om onderzoek te doen naar bedrijven binnen jouw eigen sector. Neem je jaarverslagen en persberichten van bedrijven onder de loep om een geschikte organisatie te vinden om aandelen van te kopen, dan weet je wat alle technische termen betekenen. Andere beleggers moeten er een woordenboek bij pakken, maar jij leest overal gemakkelijk doorheen en vindt snel en eenvoudig het beste bedrijf om in te investeren. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten