donderdag 8 juni 2017

Beleggen zonder emoties: drie essentiële tips

Beleg je volkomen rationeel en realistisch, dan beleg je altijd beter dan de belegger die zich wel laat leiden door zijn emoties bij het maken van belangrijke beleggingsbeslissingen. Alle beleggers weten dit, maar veel beleggers vinden het toch lastig om hun emoties helemaal aan de kant te schuiven bij het beleggen. Vind jij dit ook moeilijk? Gebruik dan de drie tips in dit artikel om nog beter zonder emoties te kunnen beleggen.

Tip 1: kijk naar de lange termijn

Voor je begint met beleggen, moet je een lange termijn doelstelling voor jezelf hebben opgesteld. Ben je eenmaal bezig met beleggen, dan blijf je vaak naar deze doelstelling kijken. Korte termijn doelstellingen probeer je helemaal niet te maken, ook niet als je je bezighoudt met korte termijn beleggen. Gaat er een keer iets mis, dan betekent dit niet dat jouw lange termijn doelstelling hierdoor in gevaar komt. Dit blijf je jezelf gewoon op het hart drukken.

 
Tip 2: zorg ervoor dat je alles begrijpt

Als je niet begrijpt wat je aan het doen bent en er gaat iets mis, dan is de kans groter dat je in paniek raakt. Door je helemaal te verdiepen in de beleggingswereld en alle begrippen en ontwikkelingen die in deze wereld voorkomen, begrijp je wat je aan het doen bent en ook wat er gebeurt als het een keer fout gaat. Hierdoor is de kans kleiner dat je in paniek raakt en is het gemakkelijker om zonder emoties te beleggen.

Tip 3: zie verlies hetzelfde als winst


Iedere belegger maakt wel een keer verlies. Dit is niet erg, maar heel normaal. Wat veel beleggers helaas doen, is verlies veel zwaarder oppakken dan winst. Probeer dit niet te doen door rationeel te denken. Verlies is vervelend, maar je moet hier niet meer mee bezig zijn dan met winst. Heb je een keer verlies, dan houd je hier vooral niet te lang aan vast en ga je verder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten