donderdag 29 juni 2017

Het team van een beleggingsfonds beoordelen: drie tips

Er zijn diverse zaken die de kwaliteit van een beleggingsfonds bepalen. Denk hierbij aan de resultaten die het fonds in het verleden behaald heeft, het plan van het beleggingsfonds, de kosten van het fonds en ga zo maar door. Wat veel mensen niet weten, is dat het team achter een beleggingsfonds ook grote invloed heeft op de resultaten die het fonds kan behalen. Hoe je het team achter een fonds precies moet beoordelen, lees je in de drie tips op deze pagina.

 Check de omvang van het team

De beste fondsen hebben een team met voldoende omvang. De omvang van het team moet groot genoeg zijn, zodat ze alle beleggingen goed op een rijtje kunnen zetten zonder dat de werkdruk te hoog wordt. Bestaat het team van een fonds uit twee personen, dan weet je dat dit eigenlijk te weinig is om beleggingen echt goed op een rijtje te kunnen zetten. Dit wil niet zeggen dat het fonds slecht is, maar het kan wel een risico vormen.

Controleer het verloop onder het personeel

Verder moet het team niet alleen groot genoeg zijn, maar moet er bovendien weinig verloop zijn onder het personeel in het team van een fonds. Hoe kleiner het verloop onder personeel, hoe stabieler het team (en dus het fonds) namelijk is. Zie je dat er iedere maand mensen weg gaan en weer nieuwe mensen bij komen (die na een maand weer gaan), dan is dit zeker een ‘red flag’.

Achterhaal hoe toegewijd het team is


Tot slot moeten fondsbeheerders ook toegewijd zijn aan het fonds. Dit betekent niet alleen dat ze enthousiast moeten zijn over het fonds, maar ook dat ze nevenactiviteiten tot een minimum beperken. Dit is misschien wat lastig te achterhalen, maar met een beetje onderzoek en eventueel een paar persoonlijke gesprekken achterhaal je vanzelf hoe toegewijd het team achter een fonds is. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten