vrijdag 14 juli 2017

Beleggers in Azië blijven optimistisch

Aziatische beleggers hebben positief gereageerd op de uitslag van de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen. Deze uitslag wordt gezien als goed nieuws voor de gehele eurozone en hier reageren Aziatische beleggers enkele dagen later nog steeds op. In Tokio eindigde de Nikkei-index ook maandag nog, een dag na de uitslag, met een winst van 1,1 procent op 19.079,33 punten. Meer over de Japanse beurs en de resultaten van de andere beurzen in Azië, lees je op deze pagina.

Toshiba grote winnaar op Japanse beurs

Toshiba stond de afgelopen maanden wel vaker in de aandacht en ook enkele dagen geleden was dit het geval. Door nieuwe berichten en geruchten over het bedrijf, ging het aandeel Toshiba maar liefst 4 procent omhoog. Met deze stijging was het bedrijf de grote winnaar op de Japanse beurs, die sowieso al goed presteerde door het optimisme onder Aziatische beleggers.

Hang Seng in Hongkong ook omhoog

Niet alleen de Nikkei-index deed het goed door de uitslag van de Franse presidentsverkiezingen: ook de Hang Seng index in Hongkong ging omhoog. De stijging was wat minder groot dan bij Nikkei-index, maar de Hang Seng steeg alsnog 1 procent. Vooral de aandelen van banken en verzekeraars zaten in de lift. Daarbij was er in China sprake van enig herstel, na meerdere verliezen in het verleden vanwege zorgen over de strengere marktregulatie in het land.


De Kospi in Seoul steeg ook met 1,1 procent, net zoals de Nikkei-index in Japan. Ook hier reageerden beleggers vooral positief over de ontwikkelingen in Frankrijk. Door een nationale herdenkingsdag in Australië, bleef de beurs in Sydney gesloten. Dit is dan ook de enige beurs die niet van het aanhoudende optimisme bij Aziatische beleggers heeft geprofiteerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten