donderdag 6 juli 2017

Het beste beleggingsfonds vinden? Lees een recensie


Ga je een nieuwe laptop kopen, wil je een nieuwe stofzuiger bestellen of wil je sportschoenen aanschaffen, dan lees je vaak ook recensies van andere klanten. Door recensies te lezen, krijg je namelijk een duidelijk beeld van het product waar je in wil investeren. Bij negatieve recensies koop je het betreffende product niet, door positieve recensies laat je je overtuigen een bestelling te plaatsen.

Veel mensen lezen alleen recensies bij het (online) kopen van bepaalde producten, maar in feite kun je dit ook doen als je in een beleggingsfonds gaat investeren. Waarom dit verstandig is en waar je deze recensies kunt vinden, lees je in dit artikel.

Het belang van recensies bij het kiezen van een fonds

Veel mensen selecteren hun beleggingsfonds door de historische resultaten van het fonds te bekijken en de kosten van het fonds te achterhalen. Dit kan goed werken, maar deze analyse is in feite niet uitgebreid genoeg om echt het beste fonds te vinden. Eigenlijk moet je ook kijken naar het beleggingsteam van een fonds, het beleggingsproces, het fondshuis en de algemene beoordeling van een fonds. Wil je deze zaken niet allemaal zelf onderzoeken, dan lees je een review om echt een duidelijk en realistisch beeld te krijgen van het fonds.

 Morningstar: recensies van 1000 verschillende beleggingsfondsen

Nu vraag je je misschien af waar je de recensies over de verschillende beleggingsfondsen dan moet vinden. Deze recensies vind je niet op algemene beoordelingswebsites, maar op de website van Morningstar. Morningstar onderzoekt beleggingsfondsen en heeft voor ruim 1000 van de beschikbare fondsen van dit moment een uitgebreide analyse geschreven.

Heb je een fonds gevonden waar je mogelijk geld in wil investeren? Zoek dit fonds dan op de website van Morningstar en lees de bijbehorende recensie. Is de recensie positief, dan weet je dat je goed zit. Is de recensie negatief, dan ga je (eventueel met de recensies van Morningstar) op zoek naar een ander beleggingsfonds.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten