donderdag 27 juli 2017

Een beleggingsfonds kiezen: hier moet je op letten

Je hebt besloten dat je een deel van jouw vermogen in een beleggingsfonds wil steken. Een goede keuze, maar dan moet je wel het juiste beleggingsfonds kiezen. Toch is dit niet zo gemakkelijk als je denkt, onder andere door het grote aanbod beleggingsfondsen van dit moment. Wil jij het beste fonds kiezen, maar heb je geen idee hoe je dit moet doen? Lees dan op deze pagina waar je op moet letten bij het kiezen van een beleggingsfonds en je hebt meer kans dat je het beste fonds kiest voor jouw beleggingen.

1: Het plan van het fonds

Een beleggingsfonds moet een goed plan hebben, aangezien een goed plan de ruggengraat van een beleggingsfonds is. Het plan van een fonds moet uiteindelijk tot succes leiden, dus het is zeker goed om het plan van een fonds eens goed door te nemen. In het plan moet niet alleen een duidelijke filosofie naar voren komen, maar bijvoorbeeld ook een doelstelling.

2: Het fonds moet beleggers op 1 zetten

Sommige fondsen schrijven misschien wel mooie teksten over hoe de belegger bij hen op 1 staat, maar is dit wel echt zo? Het is belangrijk om hier als belegger achter te komen. Je wil namelijk niet in een fonds investeren dat eigenbelang voorop heeft staan, maar je wil jouw vermogen toevertrouwen aan een fonds dat er echt voor jou is.

3: De kosten van het fonds


De kosten die je voor een fonds moet betalen, eten uiteindelijk van je rendement. Investeer daarom nooit in een fonds met hele hoge kosten, ook niet als dit fonds goede prestaties heeft geleverd. Je moet een fonds zoeken dat het goed doet (en goed heeft gedaan), maar niet te veel geld vraagt om ook jou te helpen met beleggen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten