maandag 10 juli 2017

Miljardair Paul Tudor Jones: pas op voor een beurscrash!

Nu gaat het goed met de globale economie, maar volgens miljardair Paul Tudor Jones komt hier snel genoeg verandering in. De miljardair stelt zelfs dat beleggers heel angstig moeten zijn, aangezien hij verwacht dat er een grote beurscrash op komst is. De bekende trader legt uit dat jarenlange lage rentes gezorgd hebben voor opgeblazen waarderingen, die ieder moment kunnen gaan klappen.

Paul Tudor Jones niet de enige: meer experts geloven in beurscrash

Je moet niet alles geloven wat één bekende trader zegt, maar Paul Tudor Jones is niet de enige trader die een beurscrash voorspelt. Guggenheim Partner’s Scott Minerd is het namelijk met Paul Tudor Jones eens, zo stelt hij in een interview met Bloomberg Business. Hij verwacht deze zomer of het begin van de herfst een forse correctie en wijst hierbij op de waarde van bedrijven binnen de Amerikaanse beurs S&P 500. Deze bedrijven worden voor gemiddeld 22 keer de winst verhandeld en volgens de beursexpert is dit niet gezond. Hij verwacht dan ook dit jaar nog een ommekeer.

Ook ziet Minerd de risico’s in het beleid van president Trump en de moeite die hij moet doen om zijn beleid door te voeren. Ook geopolitieke risico’s kunnen volgens hem roet in het eten gooien.

Na correctie mogelijk weer omhoog

Minerd denkt overigens niet dat we na de correctie op de beurzen in een bearmarkt terecht komen. “De sterke bullmarkt is nog steeds intact en de waarderingen kunnen na de correctie nog verder omhoog. Waarschijnlijk komen we zo rond de 20 procent over de komende twee jaar.”

Volgens hem hoeven beleggers zich dus geen zorgen te maken dat ze de komende tijd in een bearmarkt terecht komen. Wel is het goed om op de hoede te zijn, want er zijn meerdere beursexperts die op dit moment waarschuwen voor een flinke correctie op de korte termijn. Sommige van hen verwachten wel een bearmarkt, dus het is altijd goed om hier enigszins rekening mee te houden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten